Arkisto 2009

10.12.2009 Mehuja pukinkonttiin

Mehuhetki-mehut ovat oiva lahja pukinkonttiin tai viemisiksi pikkujouluihin. Mustaherukkamehustamme voit myös valmistaa talven juhliin omatekoista glögiä, katso ohje täältä.

Joulumehut

Säilöntäaineettomat mehumme ovat valmistettu kotimaisista marjoista.

Voit ostaa mehuja suoraan tilaltamme tai seuraavista myyntipisteistä:

  • Prisma Kotka
  • Prisma Kouvola
  • S-Market Hamina
  • S-Market Karhuvuori
  • S-Market Lahti
  • S-Market Pasaati, Kotka
  • S-Market Virojoki

24.8.2009 Kiitokset asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme!

Mukavan lämpöisen kesän herkulliset mansikat, vadelmat sekä herneet on poimittu, ja siirrymme marjatilamme syystöihin.

Uuden sadon marjapakasteiden ja mehujen pakkaaminen ja kauppa käynnistyy vanhaan malliin. Jalosteemme löytyvät jälleen tuttujen kauppojen mehuhyllyistä sekä pakastealtaista.

Ystävällisin syysterveisin:

Helena ja Juha

9.8.2009 Oman maan mansikat taas myyntipöydille

Vielä on kesää jäljellä...

Pulskia, samettisen makeita, Polka-mansikoita saatiin jälleen myyntipöydille päivittäiseen makuhermojen hemmotteluun. Mansikat ovat peräisin tämän kesän juhannusviikon istutuksista. Mikäli säät suosivat, niin näiden taimien loihtimista mansikoista saadaan nauttia aina elokuun loppupuolelle asti.

Mansikkakakun tuunaukseen on nyt hyvät raaka-aineet, kun emme unohda, että vadelmat antavat hyvän säväyksen myös mansikkakakun lisukkeena. Jos et ole laittanut mansikoita ja vadelmia pakkaseen, kannattaa niihin hommiin paneutua pikapuoleen, sillä kello tikittää nyt syksyä kohti yhä kiihtyvään tahtiin.

2.8.2009 Vadelma-aika on parhaimmillaan

Vadelmat ovat parhaimmillaan

Vadelmasatoa on poimittu kaksi viikkoa. Tämän vuoden vadelmasato on runsas ja hyvälaatuinen, satokausi jatkunee enimmillään elokuun lopulle. Lämpimät säät nopeuttavat sadon valmistumista, viileät säät hidastavat, joten satokauden pituus on riippuvainen tulevien viikkojen sääoloista.

Mansikan sadonajoitustaimien satoa odotellaan vielä, uutta satoa on luvassa vajaan viikon kuluessa.

9.7.2009 Mansikka-aika on parhaimmillaan - Pakastaisinko nyt?

Nyt ovat Lahden Tilan mansikat parhaimmillaan. Koko on kohdallaan ja maku kukkeimmillaan. Mansikka-aika ei lopu ensi viikolla eikä seuraavallakaan, toivomme hyviä kesäkelejä.

Kannattaako pakastaa?

Kannattaisiko nyt pakastaa mansikoita?

Paras aika on se, kun tuote miellyttää asiakasta. Hinta ja laatu elävät omaa elämäänsä markkinoiden mukaan ja päätöksenteon jätämme Sinulle, arvoisa asiakas. Hyviä ykkösluokan mansikoita kannattaa syödä ja pakastaa silloin kun niitä on saatavilla. Suomen kesästä ei kukaan anna takuuta. Tiedämmehän, että se voi olla lyhyt ja viileä tai sitten pitkä ja lämmin.

8.7.2009 Uusi myyntipiste avattu Robinhood Inkeroisiin

Robinhood, Inkeroinen

Yli kaksi vuosikymmentä on marjojamme ollut myynnissä Inkeroisten S-Marketissa, nyt tuotteemme löytyvät myös Robinhoodin pihamyynnistä. Avasimme uuden myyntipisteen Robinhood Inkeroisen pääoven viereen. Tervetuloa vanhat ja uudet asiakkaat marjakaupoille ja maistelemaan tuttuja Poikelan mansikoita, palvelemme mielellämme.

Pisteemme on auki ma - pe 11 - 19, lauantaina 10 - 15.

5.7.2009 Mansikkakesä on alkanut

Viime maanantaina 29.päivä poimittiin ensimmäiset, muhkeat, punaposkiset varhaismansikat koreihin. Honeoye-mansikat ovat tänä kesänä erityisen meheviä, kyllä nyt kelpaa herkutella kotimaisilla mansikoilla. Mansikoista saa helposti ja nopeasti loihdittua vaikkapa virkistävän pirtelön kuuman kesäpäivän piristykseksi. Ja kukapa voisi vastustaa lapsuusaikojen ihanaa mansikkamaitoa -kannattaa kokeilla!

mansikkakorit

Vadelman kukinta on tänä vuonna poikkeuksellisen nopeaa, sillä viimeiset kukat kukkivat nyt, ja raakilekasvu on hyvässä vauhdissa. Näin voimme odotella ensimmäisiä makeita vadelmia jo heinäkuun puolessa välissä, noin kaksi viikkoa totuttua aiemmin. Tosin lähiviikkojen lämpötilat saattavat muuttaa ennustetta.

Makeat Avola-herneet saatiin myyntipöydille mansikoiden kaveriksi. Herneitä on helppo ottaa mukaan autoon, veneeseen, rannalle ym. kesämenoihin, -terveellinen välipala piristää päivää.

Loputkin myyntipisteet avattu

Aikaisemmin avatun Haminan S-Marketin myyntipisteen lisäksi myös Haminan Robinhoodin, Kotkan Anttilan ja Haminan torin myyntipisteet ovat nyt avoinna. Aukiolotiedot löydät myynti-sivulta.

Tervetuloa marjaostoksille! Reippaat myyntitytöt ja -pojat ovat valmiina palvelemaan Teitä.

Mansikan lajikevalikoima on kasvanut. Myyntiin saadaan Honeoyen lisäksi myös avomaan Polkaa ja Sonataa.

29.6.2009 Haminan S-Marketin myyntipiste avattu

Haminan S-marketin myyntipiste avattiin. Myyntipiste sijaitsee Emotionin edessä.

Aukiolo

ma-pe 8-18
la 8-15

Päivitetyt aukiolotiedot löydät myynti-sivulta. Voit tarkistaa marjan saatavuuden puhelimitse, p. 0500 652 936 / Juha Poikela.

Tervetuloa kesäisille marjaostoksille!

14.6.2009 Mansikoita odotellaan vielä

Tämän kevään marjakasvustot ovat talvehtineet hyvin, kasvustot ovat reheviä ja terveitä.

Mansikka kukkii

Keskikesän juhlaan, juhannukseen on aikaa vajaa viikko. Pian saamme maistella kotimaisia herkkumarjoja!

Kesän alussa oli yksi hyvin lämmin jakso, mutta enimmäkseen kevät on ollut viileä, jolloin marjakasvusto ei ole juurikaan kehittynyt. Näin ensimmäisiä mansikoita odotellaan noin viikko juhannuksen jälkeen.

Varhaismansikka Honeoye on raakile- ja kukintavaiheessa. Polka-mansikat ovat osittain täydessä kukinnassa, osan vasta aloitellessa kukintaa. Mehiläiset ja kimalaiset pörräävät pölytyspuuhissa kukasta kukkaan. Vadelmapensaissa ovat nuppuryhmät näkyvissä, ensimmäiset kukat alkavat aueta. Aikaisimmat hernekasvustot ovat myös kukassa harsojen alla.

Takaisin ajankohtaiset uutiset -sivulle

Arkisto (vuoden 2013 marjauutiset)

Arkisto (vuoden 2012 marjauutiset)

Arkisto (vuoden 2011 marjauutiset)

Arkisto (vuoden 2010 marjauutiset)

Arkisto (vuoden 2008 marjauutiset)