Lahden Tilan marjapakasteet

Laadukkaat marjapakasteemme tuovat kesän talvenkin keskelle.

Kotipellon pakastemarjat

Vähittäiskaupan tuotteet:

Myynti: S-Marketit, Prismat ja Euromarketit koko maassa valikoiman mukaan

Suurkeittiötuotteet:

Myynti:

Kaikki marjapakasteemme ovat suomalaisia laatumarjoja. Pääosa on oman tilan tuotantoa. Osan marjoista hankimme lähiseudun kumppanuustiloilta.

Pakastaminen

Meillä pakastaminen suoritetaan pakastustunnelissa, jossa on -40OC. lämpötila; näin marjat pakastuvat muutamassa tunnissa, ja säilyttävät alkuperäisen muodon ja irtonaisen rakenteensa. Sokeria emme lisää pakastemarjoihimme missään vaiheessa, poikkeuksena pakastesose suurkeittiökäyttöön, jossa on pieni sokerilisä.

Mansikan kotipakastus

Kotipellon pakastemarjat

Kotipakastajan pakastuslämpötila on -20OC, tätä kutsutaan elintarvikekielellä jäädyttämiseksi. Marja säilyy hyvän makuisena, mutta marjat saattavat jäätyä hitaammin, ja paakkuuntuvat helposti blogiksi. Kotipakastajan kannattaa pakastaa pieniä määriä kerrallaan ohuena kerroksena tehopakastusalueella, näin marjan rakenne ja maku säilyy mahdollisimman hyvänä.

Oikein pyöreät, hienot kakkumansikat kannattaa pakastaa vaikkapa tarjottimella, ja vasta jäätyneet marjat laitetaan pakasterasiaan tms. odottelemaan talven juhlahetkeä.

Mainiota lettusosetta ilman keittämistä saadaan, kun marjat soseutetaan ennen pakastamista, jolloin marjan aromit ja vitamiinit säilyvät erittäin hyvin. Soseutettaessa ripaus sokeria (5 - 10 % riittää) saa mansikan kesäisen maun esiin. Marjasose pakastetaan sopivan kokoisiin kertakäyttöeriin odottelemaan talven lettukestejä.